Воскресенье, 19.05.2024, 18:10
Приветствую Вас Гость | RSS
Пошук
Головна | Регистрация | Вход
Форма входа
Меню сайта

Календарь новостей
«  Июнь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Друзі сайту

Статистика

Головна » 2007 » Июнь » 14 » Студенти закликали уряд підвищити стипендію
Студенти закликали уряд підвищити стипендію
21:14
24 травня 2007 року представники органів студентського самоврядування, студентських профспілок, а також адміністрацій ВНЗ столиці України взяли участь у роботі науково-практичної конференції “Роль студентських самоврядних організацій у світлі Болонського процесу”.
Як зауважив Олександр Трофименко, представник оргкомітету, метою конференції, яка організовувалась Київською міською організацією профспілки освіти і науки України спільно із Всеукраїнською радою студентів, було проаналізувати сучасний стан впровадження Болонського процесу та розробити пропозиції органам державної влади щодо покращення якості вищої освіти.
Президент Української асоціації студентського самоврядування Анатолій Ігнатович у доповіді „Аналіз та перспективи розвитку студентських самоврядних організацій у вищих навчальних закладах” зауважив, що євроінтеграція у галузі вищої освіти зобов’язує українське студентство до рішучих дій, щоб врешті решт стати повноцінним суб’єктом управління вищою освітою. „Подальший розвиток студентського самоврядування, коли все буде триматися на добрій волі ректорів, листах та рішеннях профільного міністерства можливий, але практично себе вичерпав. Необхідно невідкладно прийняти зміни до Закону України „Про вищу освіту”, яким передбачити можливість реального впливу органів студентського самоврядування на зміст та якість навчального процесу. Питання відрахування студентів, поселення та виселення в гуртожитки, призначення заступників директорів з виховної роботи, прийняття та затвердження нормативних документів що стосуються студентів тощо – це першочерговий перелік питань, які повинні узгоджуватися із студентським самоврядуванням”.
“Формування відносин зі студентами з позиції формального адміністрування, витіснення людськості у соціокультурних комунікаціях в середовищі вищих навчальних закладів програмує нелюдський результат на виході освітнього процесу”, – зауважив Рябченко Володимир, провідний науковий співробітник відділу соціальних проблем вищої освіти і виховання студентської молоді Інституту вищої освіти АПН України.
Підсумкова резолюція конференції містить звернення до Кабінету Міністрів України та Міністерства освіти і науки України з вимогою сконцентрувати зусилля на усуненні перешкод щодо мобільності студентів шляхом сприяння в наданні віз, дозволів на навчання і роботу, отримання фінансової підтримки тощо; підвищити розмір стипендії до прожиткового мінімуму; внести зміни до Постановою № 882 від 12 липня 2004 р., передбачивши використання не менше 10% коштів, від стипендіального фонду на матеріальну допомогу, санаторно-курортне лікування та оздоровлення, дієтичне харчування, преміювання та надбавки до стипендії, попередньо врегулювавши коди економічної класифікації видатків.
Просмотров: 852 | Додав: smart | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Copyright MyCorp © 2024