Вторник, 07.05.2024, 20:40
Приветствую Вас Гость | RSS
Пошук
Головна | Регистрация | Вход
Форма входа
Меню сайта

Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Друзі сайту

Статистика

Головна » Архів новин
Майже два роки тому, 22 вересня 2005 року, за пропозицією Міністра освіти і науки С.М.Ніколаєнка Верховна Рада України прийняла зміни та доповнення до Закону України “Про вищу освіту”, що зобов’язували випускників вищих навчальних закладів, які навчалися в них за рахунок Державного бюджету, після закінчення вузу “відпрацювати” три роки за державним розподілом без права змінювати місце роботи. Текст цього ганебного документу досі можна знайти на сайті Верховної Ради(http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc34?id=&pf3511=14664&pf35401=78225) або http://krivbas-rss.pp.net.ua/load/0-0-0-35-20.
Проти цього антиконституційного рішення Парламенту, що явно порушувало норми статті 53 Основного закону про безкоштовну вищу освіту на конкурсній основі та статті 43 про вільний вибір місця праці й сутт ... Читати далі »
Просмотров: 957 | Добавил: smart | Дата: 04.08.2007 | Комментарии (3)

Українська асоціація студентського самоврядування запрошує з 16 по 23 серпня 2007 року студактив України на свій ІІ Всеукраїнський Пленер з питань студентського самоврядування, академічних прав та соціального захисту студіюючої молоді, який Асоціація проводитиме в "столиці українських вин" селі Коблево на узбережжі Чорного моря.

ІІ Пленер УАСС -- захід, що ставить за мету поєднати відпочинок та оздоровлення студентських лідерів України із навчанням та обміном досвідом стосовно реальних механізмів і засобів відстоювання прав та інтересів студентської громади. Розпорядок дня Пленеру передбачає проведення до обіду рекреаційно-відпочинкових заходів на березі моря, післяобідній спочинок, семінари-тренінги у вечірній час, з 16.00 до 22.00 із перервою на вечерю, та н ... Читати далі »
Просмотров: 858 | Добавил: smart | Дата: 21.07.2007 | Комментарии (0)

Чи не настав час повернути собі незаконно відібрані в нас права?

Одним з головних напрямків молодіжної політики практично всіх європейських країн є надання студентам різноманітних цінових знижок на найбільш потрібні їм товари та послуги, передусім такі, як житло, проїзд у громадському транспорті, придбання товарів першої необхідності та навчальних матеріалів.
Студенти потребують цих пільг, оскільки їхнім основним заняттям є саме навчання, за яке вони не отримують ніякої зарплати. В зв’язку із цим, навіть за найбільшого бажання ніхто з них не в змозі без шкоди для свого здоров’я або якості освіти присвятити оплачуваній роботі більше, ніж кілька годин на день.
Саме тому й на Україні існує Закон “Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді” від 5 лютого 1993 року № 2998-XII ( його легко знайти за номером чи датою на порталі Верховної Ради http://zakon1.rada.gov.ua ), стаття 9 якого недвозначно встановлює, що: “Для учнів і студентів денної форми навчання загаль ... Читати далі »
Просмотров: 927 | Добавил: smart | Дата: 26.06.2007 | Комментарии (2)

Название материала настолько лаконично потому, что слов для коментирования данной ситуации еще не придумали. Уверен, это будут самые изощренные маты.

Гениальность ситуации в том, что директор нашего ВУЗа (кто не знает - Украинский политехнический техникум) принял гениальное решение - провести официальную часть выпускного в 10:00! 
Больше всего поражает абсолютное игнорирование мнения других - сотрудников и студентов. Было собрано более ста подписей (из 140 выпускников - более трети голосов) с просьбой пересмотреть время проведения мероприятия, результатов никаких, многие получили по голове за то, что "...научили студентов разводить писанину...", хотя инициатива исходила от самих студентов. Постоянные переговоры кураторов групп, других членов дерекции не привели ни к чему, только были слышны фразы "пошли вон отсюда!".
Звонки от родителей выпускников также ни к чему не привели.
А теперь посоветуйте что делать, т.к. идиотизм и абсурдность ситуации на лицо.
Просмотров: 798 | Добавил: smart | Дата: 26.06.2007 | Комментарии (2)

інфа по 4 конференції ВСР

отже, пропонувалося усім вам прийняти участь у 4 конференції Всеукраїнської студентської ради! а хто поїхав??? Петелько Олена(КЕІ) і Бонджаренко Артем (КДПУ). Сумно, шо більшість з вас інгорують всілякі класні штукиб де можна не тілько взнати щось цікавеньке, а ще й познайомитись з купою найяскравіших людей України, шо займаються самоврядуванням! Та не про то річ))))
по заверешнні засідання- конференції делегація Дніпропетровської області мала обрати представників з області, членів колегії ВСР, що будуть представляти студентство області в Києві. Вперше за час існування ВСР, до Колегії увійшов студент з Кривого Рогу!!!!!
Наші вітання!!!!
Ним став.... Бондаренко Артем - голова студ самоврядування КДПУ!
Творчих здобутків і всього кульного! від Пєтєлі

Просмотров: 875 | Добавил: Petelya | Дата: 23.06.2007 | Комментарии (0)

До уваги студентів всіх ВНЗ м.Кривий Ріг та інших міст! Просимо Вас викласти на сайті, або відіслати на мило, інформацію про Ваш ВНЗ, перелік спеціальностей, перелік документів на вступ та кінцевий строк їх здачі. Якщо ВНЗ має сайт - також кидайте лінк і на нього.
Просмотров: 894 | Добавил: smart | Дата: 22.06.2007 | Комментарии (0)

Мониторинг наиболее популярных ВУЗов Украины показал, что в 2007-м году контрактникам придётся платить на 30% дороже.
Стоимость контрактов нынче колеблется в пределах 2800-17580 гривен, сообщает "Сегодня".
Меньше всего - от 10 до 17% - подорожали контракты по неходовым специальностям на периферии и в самых рейтинговых ВУЗах, у которых и раньше цены сильно "кусались".
Например, "атомная энергетика" в одном из крымских ВУЗов, "стоматология" в столичном медуниверситете имени Богомольца и право в Киево-Могилянской академии. А Киевский национальный университет им. Т.Г.Шевченко по многим позициям и вовсе сохранил прошлогодние расценки.
На 15-20% больше придется платить тем, кто выбрал самые ходовые инженерные и IT-профессии, на 35-45% - будущим строителям и дизайнерам сооружений, на 40-60% - технологам, специалистам по оборудованию в пищевых производствах, банкирам и профи в области туризма.
Если в прошлом году на ходовых специальностях в Киевском политехни ... Читати далі »
Просмотров: 824 | Добавил: smart | Дата: 19.06.2007 | Комментарии (0)

24 травня 2007 року представники органів студентського самоврядування, студентських профспілок, а також адміністрацій ВНЗ столиці України взяли участь у роботі науково-практичної конференції “Роль студентських самоврядних організацій у світлі Болонського процесу”.
Як зауважив Олександр Трофименко, представник оргкомітету, метою конференції, яка організовувалась Київською міською організацією профспілки освіти і науки України спільно із Всеукраїнською радою студентів, було проаналізувати сучасний стан впровадження Болонського процесу та розробити пропозиції органам державної влади щодо покращення якості вищої освіти.
Президент Української асоціації студентського самоврядування Анатолій Ігнатович у доповіді „Аналіз та перспективи розвитку студентських самоврядних організацій у вищих навчальних закладах” зауважив, що євроінтеграція у галузі вищої освіти зобов’язує українське студентство до рішучих дій, щоб врешті решт стати повноцінним суб’єктом управління вищою освітою. „По ... Читати далі »
Просмотров: 850 | Добавил: smart | Дата: 14.06.2007 | Комментарии (0)

Студентська картка “Euro<26 Student” – це індивідуальна пластикова картка, яка поєднує властивості міжнародної молодіжної дисконтної карти “Euro<26” та посвідчення особи студента.

Картка випускається в рамках програми Ради Європи “Молодіжна картка” за сприяння Уряду України www.kmu.gov.ua .

Картка “Euro<26 Student” забезпечує доступ до близько 200 000 знижок Дисконтної мережі Європейської молодіжної картки “Euro<26” на Україні та в 40 інших країнах Ради Європи, а також цілої низки додаткових знижок, які надаються на основі статусу “студента”.

Відмітним знаком установ, які входять до мережі “Euro<26”, є логотип “Геркулес”.

Знайти найбільш потрібну саме Тобі знижку Ти можеш завдяки пошуковику знижок .

Для швидкого доступу до переліку знижок, що діють на Україні, тисніть тут, в Російській Федерації тут , у Польщі тут , в Болгарії тут .

Молода людина, на яку оформлено картку, отримує:
• Значну економію витрат завдяки знижкам на придбання багатьох популярних т ... Читати далі »

Просмотров: 1062 | Добавил: smart | Дата: 14.06.2007 | Комментарии (0)

Управління у справах сім'ї та молоді Харківської обласної державної адміністрації, Харківський обласний центр молоді та громадська організація "Інститут соціальної політики регіону" проводять 26-27 червня 2007 року ІІ Міжнародну науково-практичну конференцію "Органи влади та молодіжні громадські організації. Інноваційні рішення в молодіжній політиці".

Мета конференції:
- Обговорення сучасного стану молодіжної політики й шляхів підвищення її ефективності;
- Обмін досвідом між вченими, представниками органів влади й громадських організацій України, Росії, Білорусі, Молдови, Латвії, Литви та інших держав;
- Укріплення співробітництва між органами влади, недержавними організаціями та науковою громадськістю.

У ході конференції планується обговорення наступних питань:
1. Актуальні проблеми молодіжної політики на сучасному етапі.
2. Інноваційні форми роботи молодіжних громадських організацій.
3. Механізми взаємодії органів виконавчої влади та ... Читати далі »

Просмотров: 826 | Добавил: smart | Дата: 10.06.2007 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 ... 8 9 »

Copyright MyCorp © 2024